Rosii umplute cu carne tocata si branza

Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie in bucati si se da prin ma

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 rosii mari
  • 400 g carne macra de porc
  • o ceapa
  • 200 g telemea
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • chimen

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie in bucati si se da prin masina de tocat. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se pune si carnea la prajit impreuna cu ceapa, apoi se adauga putina apa si se lasa sa se inabuse. Se adauga un praf de sare si de piper, putin cimbru si chimen. Miezul rosiilor se taie marunt, se adauga peste carne si se lasa la fiert, la foc potrivit.

O tava se unge cu unt, se asaza rosiile si se umplu pe jumatate cu amestecul de carne. Se taie branza in bucatele cat mai mici, cu care se umplu rosiile. Se adauga si se rade cascaval din belsug. Se introduce tava la cuptor. Se lasa pana se rumeneste.
Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de pui

Rulada ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci