Briose aperitiv

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand: uleiul, sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose aperitiv

Ingrediente

  • 1oo gr kaizer
  • bacon
  • carnati
  • pastrama sau ce mezeluri preferati
  • 100 gr masline verzi si negre
  • 250 gr faina
  • 50 gr cascaval ras
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand: uleiul, sarea, oul si maslinele. Se pune si kaizerul. Se adauga faina si se mesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet.

Se tapeteaza forme de briose cu hartiute speciale (cine nu are forme de briose poate pune compozitia in tava de cozonac sau forma de tort,etc). Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos la suprafata. Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor se ung cu oul batut.


Sunt la fel de bune atat calde cat si reci.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori