Sunt tare bune si pot fi preparate cu orice fel de umplutura!
Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam, avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin, pana obtinem un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la loc caldut sa dospeasca. Intre timp, se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se adauga si piperul dupa gust, se mai amesteca putin si se lasa sa se raceasca. Se ia din aluat o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, putin mai mare decat dimensiunea placii aparatului. Pe jumatate din foaie, se asaza varza, se intinde usor si se acopera cu restul foii. Cu o furculita se apasa pe margini pentru a nu iesi varza in timpul coacerii. Se conecteaza aparatul la sursa de curent si cand ne indica aparatul ca este pregatit, se asaza cu grija placinta si se inchide aparatul. Din cand in cand, verificam daca este facuta placinta. Cand este gata, se scoate cu o paleta de silicon si se continua cu restul placintelor. Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii