Placinte cu varza la Breville Panini Maker

Sunt tare bune si pot fi preparate cu orice fel de umplutura!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu varza la Breville Panini Maker

Ingrediente

  • Pt. aluat: 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg ulei
  • apa calduta
  • Pt. umplutura: 1 varza mare
  • sare, piper dupa gust
  • putin ulei
  • Pt. umplutura: 1 varza mare
  • Pt. aluat:
  • 500 g Faina
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg ulei
  • apa calduta
  • Pt. umplutura:
  • 1 varza mare
  • sare, piper dupa gust
  • putin ulei

Mod de preparare

Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam, avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin, pana obtinem un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la loc caldut sa dospeasca. Intre timp, se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se adauga si piperul dupa gust, se mai amesteca putin si se lasa sa se raceasca. Se ia din aluat o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, putin mai mare decat dimensiunea placii aparatului. Pe jumatate din foaie, se asaza varza, se intinde usor si se acopera cu restul foii. Cu o furculita se apasa pe margini pentru a nu iesi varza in timpul coacerii. Se conecteaza aparatul la sursa de curent si cand ne indica aparatul ca este pregatit, se asaza cu grija placinta si se inchide aparatul. Din cand in cand, verificam daca este facuta placinta. Cand este gata, se scoate cu o paleta de silicon si se continua cu restul placintelor. Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide