Bruschete cu branza de capra si capsuni

Busuiocul si branza de capra mai reduc din dulceata fructelor, facand acest preparat un aperitiv perfect pentru orice petrecere sau pentru un pranz de martie.

Complexitate
redusa
Bruschete cu branza de capra si capsuni

Ingrediente

  • 50g apa
  • 50g zahar
  • 5 frunze mari de busuioc
  • maruntite
  • 340g capsuni
  • Un varf de sare
  • O bagheta taiata felii sau paine cu seminte
  • Ulei de masline
  • 115g branza de capra
  • fina (data prin blender)

Mod de preparare

  1. Apa calduta impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se dizolva tot zaharul, dupa care se lasa deoparte. Se adauga frunzele maruntite de busuioc si se lasa 15 minute.
  2. Incalziti cuptorul. Puneti capsunile (daca sunt prea mari pot fi taiate in jumatate)

intr-o tava de copt si turnati siropul de busuioc (fara frunze) deasupra.

  1. Lasati la cuptor timp de o ora, pana se inmoaie capsunile, dupa care lasati sa se raceasca.
  2. Feliile de paine se ung cu ulei de masline si se baga la cuptor pana se bronzeaza.
  3. Cat sunt calde inca se ung cu branza de capra, iar cu o lingura se pun capsuni deasupra si sos de busuioc.
  4. Garniseste cu frunze proaspete de busuioc si serveste

 

Capsunile si siropul de busuioc care va vor ramane (daca se va intampla, desigur) pot fi folosite in iaurt sau peste inghetata, vor rezista o saptamana la frigider. Ingredientele din aceasta reteta sunt pentru 12, pana la 16 portii.


Bruschetele cu branza de capra si capsuni sunt perfecte ca aperitiv pentru petreceri sau pentru un pranz sanatos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide