Se amesteca faina cu praful de copt. Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se inconti
Se amesteca faina cu praful de copt.
Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se incontinuu cu telul.
Se adauga branza si parmezanul, apoi se razuie putina nucsoara, pentru o aroma mai puternica si se amesteca bine.
Prazul se curata, se spala, aruncandu-se partea verde si pastrandu-se numai partea alba si cea de mijloc; se usuca, apoi se taie in rondele subtiri.
Se incinge cuptorul la 180Ëš C.
Intr-o forma rotunda, cu ø de 22 – 24 cm. se aseaza maslinele la distante egale, astfel incat fiecare felie sa contina una. Pentru decor, se pot pune si cateva rondele de praz sau cateva masline in mijlocul tavii.
Se toarna ≈ 1/2 din compozitie deasupra, apoi se aseaza feliile de salam, acoperind suprafata cat mai uniform.
Se toarna si restul de compozitie si se presara cu rondele de praz pe deasupra.
Se da la cuptor pentru 30’, iar cand e gata (se probeaza cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe ea, tarta e coapta), se rastoarna si se mai lasa asa cateva minute in cuptorul stins, pentru a se uniformiza partea umflata de deasupra (care va deveni partea de jos a tartei).
Se scoate si se aseaza pe un platou pentru servire. Se poate felia inainte sau aduce la masa intreaga, portionandu-se in momentul servirii.
Calda sau rece, ca antreu.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii