Se face intr-o cratita un sirop din zahar, apa, zeama de lamaie si mirodenii. Se fierbe siropul pana se leaga putin si se adauga smochinele taiate fe
Se face intr-o cratita un sirop din zahar, apa, zeama de lamaie si mirodenii. Se fierbe siropul pana se leaga putin si se adauga smochinele taiate felii subtiri, stafidele curatate si curmalele cu samburi. Se fierbe compotul 20 de minute, pana mai scade din lichid, apoi se da la rece.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Compot de mere dietetic
Compot de visine
Compot de caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii