Compot cu vin

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarn

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 3 pere
  • 150 g prune
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • scortisoara macinata
  • 1 lamaie
  • 1 l vin rosu

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarna intr-un vas 500 ml apa, se adauga vinul, zaharul si un baton de scortisoara. Amestecul se fierbe 10 minute. Se adauga prunele si se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga stafidele, continuandu-se fierberea inca 5 minute. La sfarsit, se adauga perele cu merele si se fierb, in continuare, 5 minute. Se lasa la racit.

Compotul se serveste in cupe, cu scortisoara macinata.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de visine

Compot de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc