Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lam
Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot. Se pun caisele spalate si desfacute in doua, se lasa in sirop un sfert de ora, dupa care se fierb impreuna zece minute la foc iute. Se pune compotul in borcan sau in sticla cu gura larga si se leaga cu celofan. Pasteurizarea se face in bain-marie.
Alte retete:
Compot de gutui
Compot de mere
Compot de visine

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii