Compotul de capsuni nu este deloc greu de preparat, fructele raman tari iar de aroma minunata a capsunilor nu mai spunem nimic. Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se leaga putin siropul. Se pun
Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se leaga putin siropul. Se pun capsunile spalate si curatate de codite, se acopera cu un capac si se micsoreaza focul, in asa fel incat sa fiarba 10 minute fara sa clocoteasca.
Se pun in borcanele sterilizate, se sigilieaza, se rastoarna borcanul invers pt cateva secunde (asa fierbinte), apoi se lasa intr-o patura sa se raceasca.
Daca optati pentru prepararea compotului de capsuni la baie de aburi:
Puneti in fiecare borcan 4 linguri de zahar, capsuni pana la jumatate, apoi apa rece pana sus. Le puneti capacele sau le capsati si le puneti sa fiarba 15 minute (de cand incepe sa fiarba apa). Le lasati pana a doua zi in apa dupa care le mai fierbeti o data tot 15 minute.
Se lasa in apa sa se raceasca, se sterg si se depoziteaza.
Compotul de capsuni astfel preparat se pastreaza la loc racoros, ferit de razele soarelui.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii