Compot de cirese

Se spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la jumatatea borcanului, se pune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cirese 1/2 kg
  • 8 linguri de zahar
  • apa potabila

Mod de preparare

Se spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la jumatatea borcanului, se pune apoi 2 linguri cu varf de zahar, se pune apa potabila pana se umple borcanul, se fileteaza si se sterlizeaza la cuptor. cca 40 minute. Optional se poate pune un mic praf de scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci