Compot de cirese

Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 4 linguri de zahar
  • 350 ml apa rece
  • scortisoara

Mod de preparare

Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura mai larga. Se pune peste fructe zaharul, se acopera cu apa rece pana la locul unde se ingusteaza sticla, se adauga o bucata mica de scortisoara si se leaga gura sticlei cu celofan pus in doua si strans bine cu sfoara subtire. Sticlele astfel pregatite se infasoara cu hartie sau carpe curate si se aseaza una langa alta intr-un vas mare, care se umple cu apa. Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie, aproximativ 40 minute de cand fierbe apa. Sticlele se racesc in apa in care au fiert, se scot a doua zi si se pun la rece intr-o camera bine aerisita. Se pastreaza peste iarna.
Alte retete:

Compot de caise

Compot de mere

Compot de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori