Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura
Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura mai larga. Se pune peste fructe zaharul, se acopera cu apa rece pana la locul unde se ingusteaza sticla, se adauga o bucata mica de scortisoara si se leaga gura sticlei cu celofan pus in doua si strans bine cu sfoara subtire. Sticlele astfel pregatite se infasoara cu hartie sau carpe curate si se aseaza una langa alta intr-un vas mare, care se umple cu apa. Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie, aproximativ 40 minute de cand fierbe apa. Sticlele se racesc in apa in care au fiert, se scot a doua zi si se pun la rece intr-o camera bine aerisita. Se pastreaza peste iarna.
Alte retete:
Compot de caise
Compot de mere
Compot de gutui
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii