Compot de cirese albe

Compotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un desert minunat in timp de iarna, cand nu avem la dispozitie fructe si legume proaspete.

Complexitate
redusa
Compot de cirese albe

Ingrediente

  • cirese albe
  • apa
  • zahar

Mod de preparare

Am spalat borcanele, cu toate ca erau spalate si aveau si capacul pus, le-am uscat si totodata sterilizat in cuptor. Am facut asta in doua randuri. Le-am umplut pe jumatate cu fructe, am pus doua linguri, mai scuturate, cu zahar in borcanele mici si trei in cele mari, le-am umplut cu apa, avand grija sa las gol de vreo doua degete. Le-am pus in tava de la cuptor, unul langa altul, neimpachetate in hartie, iar in tava am pus vreo trei cani cu apa. Mi-au iesit 34 de borcane mici si 9 mari. Dupa ce spal borcanele, le pun in tava, cu gura in sus si le las cam 10' la treapta a 2-a (cuptorul meu are 3 trepte-nu stiu temperatura). Cuptorul nu era preincalzit. Borcanele se usuca si se infierbanta f tare in timpul asta, se sterilizeaza. Borcanele mici sunt de 370gr, cele mari de 820gr. La borcanele mici lingurile cu zahar au fost ceva mai mult decat rase, la cele mari pline cu varf. Ies destul de dulci, fructele sunt perfecte, nu am pus nici un conservant, nici altceva. Dupa ce le-am asezat in tava, am turnat apa rece, pur si simplu, cu cana. Dupa ce a inceput sa fiarba apa in tava, am aprins lumina in cuptor si am vazut ca si apa din borcane facea bule micute, deci incepuse sa fiarba. Le-am lasat 15'-20' din acest moment.


Reteta  de compot de cirese albe a fost propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide