Compot de cirese fara conservanti

Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea imagina. Ti-am pregatit 2 metode prin care poti pregati compotul de cirese.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Compot de cirese fara conservanti

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa
  • borcane

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora sau 1 ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele \"nesanatoase \".....nu le punem :)), cele nesanatoase insemnand cirese care au lovituri sau parti maro. Daca ciresele au avut viermi nu inseamna ca nu le mai puteti folosi, dimpotriva, inseamna ca ciresele n-au avut multe chimicale :).

Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot. Depinde de cat de pline vom pune borcanele. Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese pana sus, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va dizolva oricum in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele (sa nu se atinga). Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule.

Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor. Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

Daca doriti sa pregatiti compotul de cirese tot fara conservant intr-o oala cu apa pe aragaz puteti sa-l pregatiti dupa aceeasi idee. Borcanele nu trebuie sa se atinga, focul trebuie sa fie mediu spre mic. Veti sti ca e gata compotul cand ciresele isi schimba culoarea (cele mai coapte ar putea avea crapaturi la suprafata) si vedeti bule mici. Conditia conservarii lui si metoda prin care se videaza natural este sa-l lasati in oala in care s-a facut sa se raceasca. Apoi se depoziteaza. Veti sti ca este in regula de pastrat daca vedeti capacul borcanului lasat in jos.

Puteti folosi aceasta reteta de compot fara conservant pentru orice fruct.


Compotul de cirese fara conservant poate fi folosit iarna la orice reteta de prajituri cu cirese sau consumat ca atare de toata familia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert prajitura rasturnata cu prune
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu prune

Am văzut această reţeta la bucătăraş lucy2002. Mi-a plăcut tare mult cum arată, aşa că am făcut-o şi eu. Este o...

Desert prajitura rasturnata cu prune
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos