Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea imagina. Ti-am pregatit 2 metode prin care poti pregati compotul de cirese.
Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora sau 1 ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele \"nesanatoase \".....nu le punem :)), cele nesanatoase insemnand cirese care au lovituri sau parti maro. Daca ciresele au avut viermi nu inseamna ca nu le mai puteti folosi, dimpotriva, inseamna ca ciresele n-au avut multe chimicale :).
Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.
Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot. Depinde de cat de pline vom pune borcanele. Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese pana sus, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va dizolva oricum in timpul prepararii.
Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele (sa nu se atinga). Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule.
Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor. Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!
Daca doriti sa pregatiti compotul de cirese tot fara conservant intr-o oala cu apa pe aragaz puteti sa-l pregatiti dupa aceeasi idee. Borcanele nu trebuie sa se atinga, focul trebuie sa fie mediu spre mic. Veti sti ca e gata compotul cand ciresele isi schimba culoarea (cele mai coapte ar putea avea crapaturi la suprafata) si vedeti bule mici. Conditia conservarii lui si metoda prin care se videaza natural este sa-l lasati in oala in care s-a facut sa se raceasca. Apoi se depoziteaza. Veti sti ca este in regula de pastrat daca vedeti capacul borcanului lasat in jos.
Puteti folosi aceasta reteta de compot fara conservant pentru orice fruct.
Compotul de cirese fara conservant poate fi folosit iarna la orice reteta de prajituri cu cirese sau consumat ca atare de toata familia.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniSarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.
Sarmale cu pasatO cina rapida si delicioasa ! Stiu ca multi vor spune ca acei cartofi congelati nu sunt buni, sanatosi ... dar sunt o...
Cartofi cu porumb dulce
Comentarii