Compot de cirese fara conservanti

Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea imagina. Ti-am pregatit 2 metode prin care poti pregati compotul de cirese.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Compot de cirese fara conservanti

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa
  • borcane

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora sau 1 ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele \"nesanatoase \".....nu le punem :)), cele nesanatoase insemnand cirese care au lovituri sau parti maro. Daca ciresele au avut viermi nu inseamna ca nu le mai puteti folosi, dimpotriva, inseamna ca ciresele n-au avut multe chimicale :).

Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot. Depinde de cat de pline vom pune borcanele. Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese pana sus, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va dizolva oricum in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele (sa nu se atinga). Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule.

Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor. Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

Daca doriti sa pregatiti compotul de cirese tot fara conservant intr-o oala cu apa pe aragaz puteti sa-l pregatiti dupa aceeasi idee. Borcanele nu trebuie sa se atinga, focul trebuie sa fie mediu spre mic. Veti sti ca e gata compotul cand ciresele isi schimba culoarea (cele mai coapte ar putea avea crapaturi la suprafata) si vedeti bule mici. Conditia conservarii lui si metoda prin care se videaza natural este sa-l lasati in oala in care s-a facut sa se raceasca. Apoi se depoziteaza. Veti sti ca este in regula de pastrat daca vedeti capacul borcanului lasat in jos.

Puteti folosi aceasta reteta de compot fara conservant pentru orice fruct.


Compotul de cirese fara conservant poate fi folosit iarna la orice reteta de prajituri cu cirese sau consumat ca atare de toata familia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Desert prajitura in doua culori - de post
Bucataras.RO

Desert prajitura in doua culori - de post

O prajitura rapida si tare buna in zilele de post.

Desert prajitura in doua culori - de post
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia