Compot de dovleac

Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in sirop. Se adauga zaharul vani

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac copt
  • 1 l. de apa
  • 0.5 kg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 sare de lamaie
  • 1 lamaie
  • 2-3 cuisoare
  • 1 plic de scortisoara

Mod de preparare

Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in sirop. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita, cuisoarele, scortisoara si se fierb 10 minute. Fiert pe jumatate se adauga sarea de lamaie, se amesteca si se fierb acoperit inca 5 minute, la foc mic. Se raceste sub capac, si se lasa in frigider pana ziua urmatoare. Cald sau rece poate sa fie consumat ca si compot. Daca vrem sa-l depozitam, se adauga conservant si se lasa la pastrare in loc uscat.
Alte retete compot

Compot de caise

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori