Compot de dovleac

Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in sirop. Se adauga zaharul vani

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac copt
  • 1 l. de apa
  • 0.5 kg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 sare de lamaie
  • 1 lamaie
  • 2-3 cuisoare
  • 1 plic de scortisoara

Mod de preparare

Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in sirop. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita, cuisoarele, scortisoara si se fierb 10 minute. Fiert pe jumatate se adauga sarea de lamaie, se amesteca si se fierb acoperit inca 5 minute, la foc mic. Se raceste sub capac, si se lasa in frigider pana ziua urmatoare. Cald sau rece poate sa fie consumat ca si compot. Daca vrem sa-l depozitam, se adauga conservant si se lasa la pastrare in loc uscat.
Alte retete compot

Compot de caise

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc