Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul, apa cu zaharul se fierbe si se toarna peste fructe. Deasupra se pune salicilat sau benzoat de sodiu. Borcanele se inchid cu capace cu filet sau celofan. Urmeaza sterilizarea.
Sterilizarea poate fi „uscata”, la caldura lor, se recomanda un cos mare sau o lada captusita cu paturi. În aceasta se pun borcanele calde (dupa inchidere) . Se acopera si se lasa 24 de ore.
Pentru sterilizarea „bain-marie” se captuseste o cratita mare cu ziare, se pun borcanele (cu hartie si intre ele), se umple vasul cu apa ca sa acopere ¾ din borcane, se fierb la foc mic. Borcanele se lasa in vas pana la racire.
Alte compot recomandate
Compot de caise
Compot visine
Compot de gutui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii