Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fruc
Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fructele cu spumiera si se adauga in oala zaharul si vanilia. Se dau cateva clocote, ca sa se topeasca zaharul, se pun din nou gutuile in sirop si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop mai gros.
Se pune compotul in castronase, se garniseste cu migdale si se serveste ca atare sau ca garnitura la o friptura din carne de pasare sau de vita.
Alte retete recomandate:
Cea mai usoara reteta de compot pentru iarna
Compot de mere
Compot de visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii