Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fruc
Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fructele cu spumiera si se adauga in oala zaharul si vanilia.
Se dau cateva clocote, ca sa se topeasca zaharul, se pun din nou gutuile in sirop si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop mai gros.
Se pune compotul in castronase, se garniseste cu migdale si se serveste ca atare sau ca garnitura la o friptura din carne de pasare sau de vita.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de mere
Compot de visine
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeCea mai buna prajitura
Prajitura cu crema de lapte condensat
Comentarii