Se spala merele, se curata si se taie in bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul. Se adauga zaharul, se
Se spala merele, se curata si se taie in bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul. Se adauga zaharul, se lasa sa fiarba pana se leaga putin, apoi se adauga merele si se fierb cateva minute, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Se pune vanilia taiata bucatele, se mai dau cateva clocote si se ia oala de pe foc. Se lasa la racit.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Sirop de mere
Piure de mere
Mere glazurate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii