Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. Pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata, ca sa nu se inegreasca. Cand siropul incepe sa fiarba, se da focul mai mic, asa incat sa nu mai dea decat clocote slabe, si se pun perele. Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare, si nici prea mult timp. Se tin pana capata un aspect transparent, fara sa se sfarame. Sunt gata atunci cand incercand cu un chibrit, acesta strabate perele usor.Se toarna in compotiera si se servesc dupa ce s-au racorit. Pentru un compot mai legat, cand sunt perele gata, se scot si se pun in compotiera. Siropul se mai fierbe la foc iute cateva minute. Se strecoara peste perele din compotiera.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii