Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. Pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata, ca sa nu se inegreasca. Cand siropul incepe sa fiarba, se da focul mai mic, asa incat sa nu mai dea decat clocote slabe, si se pun perele. Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare, si nici prea mult timp. Se tin pana capata un aspect transparent, fara sa se sfarame. Sunt gata atunci cand incercand cu un chibrit, acesta strabate perele usor.Se toarna in compotiera si se servesc dupa ce s-au racorit. Pentru un compot mai legat, cand sunt perele gata, se scot si se pun in compotiera. Siropul se mai fierbe la foc iute cateva minute. Se strecoara peste perele din compotiera.
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet
Comentarii