Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute,
Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute, ca sa se lege putin siropul. Se pun fructele in sirop si se fierb pe foc domol pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Cand fructele au fiert, se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se lasa la racit.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de mere
Compot de visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii