Chutney cu merisoare si mere

Chutney se foloseste pe post de condiment, un amestec de mirodenii, fructe si legume. Textura poate varia de la una fina la una mai grosiera cu bucati de fructe si legume. Chutney cu merisoare si mere este perfecte pentru fripturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chutney cu merisoare si mere

Ingrediente

  • 1
  • 5kg mere
  • curatate de coaja si taiate cuburi
  • 450g ceapa feliata
  • 50g ghimbir proaspat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 500g zahar
  • 250ml otet de cidru
  • 500g merisoare

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele cu excepţia merisoarelor intr-un vas mare cu si se incalzesc usor, amestecand, pana cand se dizolva zaharul. Se dau in clocot, apoi se reduce intensitatea focului si se fierb usor, fara capac, timp de 50 de minute, amestecand regulat, pana cand merele si ceapa devin fragede, iar compozitia devine groasa.

Se adauga merisoarele si se mai lasa timp de 10 minute, pana cand se inmoaie usor.

Se toarna in borcane sterilizate si se sigileaza. Se pastreaza la loc racoros si intunecat timp de 6 luni. Odata desfacut, se pastreaza la frigider.


Chutney este un cadou de Craciun pe care poti sa il pregatesti in casa, dar in acelasi timp un condiment perfect pentru fripturile de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc