Pentru dulceata aromata de nuci verzi se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc.
Pentru dulceata aromata de nuci verzi, se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc, tinandu-le timp de zece minute, dupa care se clatesc in apa rece si se repeta operatia de 4-5 ori. Se aseaza vasul cu apa si zahar la foc incet, pana se topeste zaharul, apoi se da la foc iute. Cand siropul este legat, se adauga vanilia, se da la o parte, se pun nucile curatate, se lasa sa stea timp de zece minute, apoi se pune iar la foc si se adauga lamaia. Se spumuieste, iar atunci cand siropul este legat, se da deoparte.
Dulceata aromata de nuci verzi poate fi servita la felurite prajituri, dar si pe paine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii