Pentru dulceata aromata de nuci verzi se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc.
Pentru dulceata aromata de nuci verzi, se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc, tinandu-le timp de zece minute, dupa care se clatesc in apa rece si se repeta operatia de 4-5 ori. Se aseaza vasul cu apa si zahar la foc incet, pana se topeste zaharul, apoi se da la foc iute. Cand siropul este legat, se adauga vanilia, se da la o parte, se pun nucile curatate, se lasa sa stea timp de zece minute, apoi se pune iar la foc si se adauga lamaia. Se spumuieste, iar atunci cand siropul este legat, se da deoparte.
Dulceata aromata de nuci verzi poate fi servita la felurite prajituri, dar si pe paine.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Comentarii