Pentru dulceata aromata de nuci verzi se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc.
Pentru dulceata aromata de nuci verzi, se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc, tinandu-le timp de zece minute, dupa care se clatesc in apa rece si se repeta operatia de 4-5 ori. Se aseaza vasul cu apa si zahar la foc incet, pana se topeste zaharul, apoi se da la foc iute. Cand siropul este legat, se adauga vanilia, se da la o parte, se pun nucile curatate, se lasa sa stea timp de zece minute, apoi se pune iar la foc si se adauga lamaia. Se spumuieste, iar atunci cand siropul este legat, se da deoparte.
Dulceata aromata de nuci verzi poate fi servita la felurite prajituri, dar si pe paine.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAnul acesta de Martisor mi-am facut timp sa fac ceva dulce si in ton cu acest anotimp si aceasta sarbatoare de martisor am...
Desert tort de MartisorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii