Dulceata de caise coapte

Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite intr-un vas cu 2 l de apa, in care s-a adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot, se spala in doua ape reci si se pun in siropul de zahar bine legat. Fructele se lasa sa stea in sirop pe marginea plitei un sfert de ora, timp necesar ca sa lase sucul din ele. Dulceata se fierbe la foc mare, se spumuieste de mai multe ori, iar cand sunt spre sfarsitul fierberii se pune lamaia taiata felii subtiri si se mai fierbe la foc mic doar un sfert de ora. Se lasa sa se racoareasca pana a doua zi, dupa care se toarna in borcane si se leaga cu celofan.

Se pastreaza in camara bine aerisita.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de mure

Dulceata de gutui

Dulceata de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori