Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa s
Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa se scurga. In acest timp se pune 1 kg de zahar cu doua cani de apa pe foc mic si se leaga siropul pana cand nu se mai desface in contact cu aerul camerei. Se trage vasul de pe foc, se pun caisele si se lasa asa un sfert de ora. Se fierbe dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Se parfumeaza cu vanilie cand fructele sunt fierte, se adauga lamaie taiata felii subtiri si cand este gata, se trage vasul de pe foc. Se lasa in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand se pune in borcane curate si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se aseaza borcanele in camara.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de smochine
Dulceata de cirese amare
Dulceata de trandafiri
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii