Dulceata de caise verzi

Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • vanilie
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa se scurga. In acest timp se pune 1 kg de zahar cu doua cani de apa pe foc mic si se leaga siropul pana cand nu se mai desface in contact cu aerul camerei. Se trage vasul de pe foc, se pun caisele si se lasa asa un sfert de ora. Se fierbe dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Se parfumeaza cu vanilie cand fructele sunt fierte, se adauga lamaie taiata felii subtiri si cand este gata, se trage vasul de pe foc. Se lasa in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand se pune in borcane curate si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se aseaza borcanele in camara.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de smochine

Dulceata de cirese amare

Dulceata de trandafiri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc