Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa s
Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa se scurga. In acest timp se pune 1 kg de zahar cu doua cani de apa pe foc mic si se leaga siropul pana cand nu se mai desface in contact cu aerul camerei. Se trage vasul de pe foc, se pun caisele si se lasa asa un sfert de ora. Se fierbe dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Se parfumeaza cu vanilie cand fructele sunt fierte, se adauga lamaie taiata felii subtiri si cand este gata, se trage vasul de pe foc. Se lasa in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand se pune in borcane curate si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se aseaza borcanele in camara.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de smochine
Dulceata de cirese amare
Dulceata de trandafiri
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii