Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc scufundandu-se de 2-3 ori i
Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc scufundandu-se de 2-3 ori in apa clocotita. Se pune zaharul la fiert cu 500 ml apa pe foc mic si dupa ce s-a topit se lasa la fiert pana clocoteste. Se adauga caisele si se lasa in sirop 20 de minute, pana lasa apa din ele. Se pun din nou la fiert, se adauga zeama de la o lamaie si se lasa la fiert pana se leaga siropul din nou. Dupa ce s-a luat de pe foc, dulceata se lasa la racit si se acopera cu un servet udat in apa rece.
Se pastreaza in loc racoros.
Alte retete:
Dulceata cirese amare Dulceata de portocale Dulceata de trandafir
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii