Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este foarte aromata si usor de preparat.
Se aleg capsunele, se curata de codite, se spala bine, apoi se pun intr-un vas, in straturi, alternativ cu zaharul.
Se pun la fiert pe foc potrivit, se stropesc cu rom si zeama de lamaie. Cand dulceata s-a legat, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane, dupa care se mai da la cuptor 5 minue.
Se pastreaza la cald pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca natural ca sa nu se strice, astfel se va conserva natural.
Dulceata de capsuni se pastreaza in locuri racoroase, ferite de razele directe ale soarelui si se serveste pe paine la micul dejun sau ca ingredient in prepararea prajiturilor sau gogosilor.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii