Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se
Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele punand fructele pe o farfurie, dupa care le cantarim. Se ia la 1 Kg. de fructe, 1 Kg. de zahar si 1/2 lingurita de sare de lamaie pisata.
Se pune in cazanel un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presoara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele, cat si zaharul, ultimul rand fiind de zahar. Sa nu se uite sarea de lamaie deoarece aceasta intareste fructele si le pastreaza culoarea. Se lasa astfel o jumatate de zi, pana incep fructele sa lase zeama. Se pun la fiert intai la foc mic, apoi la foc iute, cam 15 minute, scuturand vasul din cand in cand. Nu se amesteca cu lingura. Se ia de pe foc si se lasa asa cu totul pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute. Dupa ce se raceste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute la bain-marie. La fel se pot face zmeura, cirese si visine, caise si prune coapte, coacaze. Nu trebuie fierte mai mult de 2 Kg. fructe odata ca sa nu fie strivite de zahar. Cazanul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca, stand de pe o zi pe alta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii