Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se
Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele punand fructele pe o farfurie, dupa care le cantarim. Se ia la 1 Kg. de fructe, 1 Kg. de zahar si 1/2 lingurita de sare de lamaie pisata.
Se pune in cazanel un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presoara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele, cat si zaharul, ultimul rand fiind de zahar. Sa nu se uite sarea de lamaie deoarece aceasta intareste fructele si le pastreaza culoarea. Se lasa astfel o jumatate de zi, pana incep fructele sa lase zeama. Se pun la fiert intai la foc mic, apoi la foc iute, cam 15 minute, scuturand vasul din cand in cand. Nu se amesteca cu lingura. Se ia de pe foc si se lasa asa cu totul pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute. Dupa ce se raceste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute la bain-marie. La fel se pot face zmeura, cirese si visine, caise si prune coapte, coacaze. Nu trebuie fierte mai mult de 2 Kg. fructe odata ca sa nu fie strivite de zahar. Cazanul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca, stand de pe o zi pe alta.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaO mancare de post, vegetariana, perfecta pentru zilele calde de vara :)
Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii