Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa care se pune vasul pe fo
Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa care se pune vasul pe foc mic. Cand zaharul s-a topit de tot, se mareste focul si se fierbe dulceata sub supraveghere permanenta, deoarece face multa spuma. Se spumuieste des cu o lingura curata si uscata. Cand este aproape gata, se taie lamaia si se fierbe cu dulceata o jumatate de ora. Se parfumeaza cu vanilie si se raceste in vasul in care s-a facut. In continuare se procedeaza ca in retetele anterioare.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de visine
Dulceata de trandafiri
Dulceata de portocale
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii