Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfer
Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala fructele, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfert de ora, apoi se pune la fiert pe foc mare. Se parfumeaza cu scortisoara si se pot fierbe cateva nuci tocate marunt o data cu gutuile. Dulceata se spumuieste des. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara se pastreaza pentru iarna.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii