Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucu
Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucul, feliile de lamaie si 60 ml apa. Se acopera cu un capac si se pune pe foc mic, cca 45 de minute, pana cand lamaia devine translucida si moale. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Intre timp, se curata de coaja piersicile si perele. Se scot samburii, apoi se taie cubulete. Se pun fructele intr-o cratita speciala de dulceata, se adauga 60 ml apa, se acopera si se lasa pe foc mic, aproximativ 10 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Se adauga lamaile preparate, zaharul si stafidele.
Se fierb la foc iute, fara capac, amestecand permanent, timp de 10-15 minute, pana cand dulceata este gata. Se toarna in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Se foloseste in prajitura.
Alte retete recomandate:
Dulceata de caise
Dulceata de visine
Dulceata de mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii