Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucu
Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucul, feliile de lamaie si 60 ml apa. Se acopera cu un capac si se pune pe foc mic, cca 45 de minute, pana cand lamaia devine translucida si moale. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Intre timp, se curata de coaja piersicile si perele. Se scot samburii, apoi se taie cubulete. Se pun fructele intr-o cratita speciala de dulceata, se adauga 60 ml apa, se acopera si se lasa pe foc mic, aproximativ 10 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Se adauga lamaile preparate, zaharul si stafidele.
Se fierb la foc iute, fara capac, amestecand permanent, timp de 10-15 minute, pana cand dulceata este gata. Se toarna in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Se foloseste in prajitura.
Alte retete recomandate:
Dulceata de caise
Dulceata de visine
Dulceata de mere
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii