Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucu
Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca intr-o craticioara sucul, feliile de lamaie si 60 ml apa. Se acopera cu un capac si se pune pe foc mic, cca 45 de minute, pana cand lamaia devine translucida si moale. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Intre timp, se curata de coaja piersicile si perele. Se scot samburii, apoi se taie cubulete. Se pun fructele intr-o cratita speciala de dulceata, se adauga 60 ml apa, se acopera si se lasa pe foc mic, aproximativ 10 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Se adauga lamaile preparate, zaharul si stafidele.
Se fierb la foc iute, fara capac, amestecand permanent, timp de 10-15 minute, pana cand dulceata este gata. Se toarna in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Se foloseste in prajitura.
Alte retete recomandate:
Dulceata de caise
Dulceata de visine
Dulceata de mere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii