E adevarat ca este multa munca la prepararea ei, dar si rezultatul este pe masura!
Pentru prepararea acestei dulceti, nucile trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile imediat dupa curatare. Se schimba de mai multe ori apa la ele. Se lasa peste noapte in apa. A doua zi se arunca apa si se pun nucile la scurs. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu zaharul la foc si se fierbe pana incepe sa se lege siropul. Se adauga nucile si se lasa inca la fiert. Intre timp se adauga si zeama de lamaie. Este gata dulceata cand siropul incepe sa se lege. Se toarna dulceata in borcanele fierbinti, se capseaza si se pun in paturi la caldurica timp de 2-3 zile, dupa care se depoziteaza in camara.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii