O dulceata interesanta, fina, aromata!
Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic. Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala. Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie. Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita. Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros. Pofta buna! TIPS-URI: 1. Se aleg pepenii ce emana un miros puternic, parfumat. 2 . Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene 3. Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie 4. Se poate aromatiza dupa gust cu menta sau busuioc verde, scortisoara

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii