Dulceata de pepene galben

O dulceata interesanta, fina, aromata!

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pepene galben

Ingrediente

  • 5 kg miez de pepene galben
  • sucul de la 3 lamai
  • 3 kg zahar
  • cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar

Mod de preparare

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic. Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala. Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie. Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita. Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros. Pofta buna! TIPS-URI: 1. Se aleg pepenii ce emana un miros puternic, parfumat. 2 . Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene 3. Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie 4. Se poate aromatiza dupa gust cu menta sau busuioc verde, scortisoara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori