Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Cand omul nu are de lucru isi face . Asa si eu . A iesit o bunatate de dulceata , nu foarte dulce dar foarte aromata . Am aranjat borcanele frumos gata pentru a fi oferite drept cadou .

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Ingrediente

  • -1 kg pepene galben
  • -0.5 kg pierisici
  • -500 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -150 gr nuci Caju
  • -1 cm ghimbir razuit (optional)

Mod de preparare

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand . Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi. Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti . Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier . Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura . Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc