Culoare, finete si aroma!
Curatam pepenele de coaja verde si il feliem. Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru din acesta (personal, am ales sa pastrez miezul). Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute. Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul. Le pastram la rece pana a doua zi. Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita. Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ. Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros. Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii