Dulceata de piersici

Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de piersici

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se scurge siropul pe care si l-au lasat piersicile si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat de ajuns, se adauga si feliile de piersici si se continua fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.

Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama de lamaie-care va impiedica dulceata sa se zahariseasca. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se poate folosi la creme sau se mananca pur si simplu pe paine. Alte rete de dulceata recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori