Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pr
Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pruna cate un sfert din samburele de nuca. Se introduc prunele in siropul bine legat si se lasa la foc mic. Se adauga zeama de lamaie, 2-3 bucati de scortisoara, vanilie si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou siropul si prunele. Daca dulceata se leaga inseamna ca e gata.
Se consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:
Dulceata de capsuni Dulceata de melcisori din coaja de portocale Dulceata de cirese amare
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii