Dulceata de prune decojite

Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se curata de samburi. Se pun ast

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 30 nuci
  • apa
  • vanilie
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se curata de samburi. Se pun astfel pregatite intr-un vas mare plin cu apa rece, in care s-a dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece. Se pun iar in strecuratoare si se spala cu apa rece, se scurg si se pun intr-un vas uscat. In locul samburilor se pune miez de nuca, se lipesc jumatatile la loc si se pun in sirop de zahar si apa legata bine. Prunele se tin in sirop un sfert de ora, apoi se fierb la foc potrivit. Se parfumeaza cu vanilie si se limpezeste cu zeama de la o jumatate de lamaie. Aceasta dulceata este greu de facut, dar este deosebita. Se pune in borcane a doua zi si se leaga cu celofan pus in doua. Se pastreaza la loc uscat si bine aerisit.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de trandafiri

Dulceata de portocale

Dulceata de struguri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
2
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
4
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
5
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Parteneri
Borș de vițel cu multe rădăcinoase
Bucataras.RO

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Uite că a venit rândul sfeclei roșii să o folosesc în borș. Gaby inițial am fost sceptică, dar rezultatul final m-a...

Borș de vițel cu multe rădăcinoase
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia