Dulceata de smochine

Este sezonul smochinelor, asa ca am pregatit o dulceata de care sa ma bucur la iarna. Aceasta dulceata are o aroma speciala care mie imi place mult.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de smochine

Ingrediente

  • 2 kg sau 30 de smochine
  • 600 g zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intre timp, se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.

Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 10 min

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane mari si unul mic.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc