Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in man
Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in mana si se strang usor pana va curge un suc rosu din ele. Separat, se pune zaharul cu apa la fiert, pana siropul se leaga. Se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage vasul pe marginea aragazului, se pun petalele de trandafiri si se pune din nou la fiert. Se adauga restul de zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce s-a legat dulceata, se aduna spuma, se lasa la racit si se pune in borcane.
Se poate consuma dupa ce a stat in loc racoros cateva zile.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de smochine Dulceata de trandafiri Dulceata de nuci verzi
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineO rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după...
Salata de cartofiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii