Dulceata de trandafiri

Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in man

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150-200 gr petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 1 jumatate lingurita sare de lamaie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in mana si se strang usor pana va curge un suc rosu din ele. Separat, se pune zaharul cu apa la fiert, pana siropul se leaga. Se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage vasul pe marginea aragazului, se pun petalele de trandafiri si se pune din nou la fiert. Se adauga restul de zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce s-a legat dulceata, se aduna spuma, se lasa la racit si se pune in borcane.


Se poate consuma dupa ce a stat in loc racoros cateva zile.

Alte retete de dulceata:

Dulceata de smochine Dulceata de trandafiri Dulceata de nuci verzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori