Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in man
Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in mana si se strang usor pana va curge un suc rosu din ele. Separat, se pune zaharul cu apa la fiert, pana siropul se leaga. Se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage vasul pe marginea aragazului, se pun petalele de trandafiri si se pune din nou la fiert. Se adauga restul de zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce s-a legat dulceata, se aduna spuma, se lasa la racit si se pune in borcane.
Se poate consuma dupa ce a stat in loc racoros cateva zile.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de smochine Dulceata de trandafiri Dulceata de nuci verzi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii