Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acoper
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si se lasa asa pana a doua zi. Se pun la fiert dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de lamaie, apoi se pune vasul pe foc mic. Dupa ce au fiert 20-30 de minute, se ia dulceata de pe foc, se indeparteaza spuma formata si se pune dulceata racita, in prealabil in borcane.
Se poate consuma simplu, pe paine sau poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:
Dulceata de portocale Dulceata de cirese amare Dulceata de trandafiri
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii