Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acoper
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si se lasa asa pana a doua zi. Se pun la fiert dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de lamaie, apoi se pune vasul pe foc mic. Dupa ce au fiert 20-30 de minute, se ia dulceata de pe foc, se indeparteaza spuma formata si se pune dulceata racita, in prealabil in borcane.
Se poate consuma simplu, pe paine sau poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:
Dulceata de portocale Dulceata de cirese amare Dulceata de trandafiri

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii