Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine
Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine de apa, apoi se lasa intr-un vas. Separat se pregateste un sirop din 1,5 l apa si 500 gr zahar. Acesta se toarna peste cojile de portocala, pana le acopera. Se scot apoi pe o sita, se adauga 300 gr zahar si se pun la fiert 10-12 minute, dupa care se iau de pe foc. Timp de 4 zile se repeta operatiunea. In cea de-a 5-a zi se adauga glucoza si se fierbe impreuna cu cojile pana se face siropul ca legat, pentru dulceata.
Se tine in locuri racoroase si se foloseste la ornarea torturilor.
Alte retete:
Dulceata de trandafir Dulceata de struguri Dulceata de cirese amare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii