Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine
Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine de apa, apoi se lasa intr-un vas. Separat se pregateste un sirop din 1,5 l apa si 500 gr zahar. Acesta se toarna peste cojile de portocala, pana le acopera. Se scot apoi pe o sita, se adauga 300 gr zahar si se pun la fiert 10-12 minute, dupa care se iau de pe foc. Timp de 4 zile se repeta operatiunea. In cea de-a 5-a zi se adauga glucoza si se fierbe impreuna cu cojile pana se face siropul ca legat, pentru dulceata.
Se tine in locuri racoroase si se foloseste la ornarea torturilor.
Alte retete:
Dulceata de trandafir Dulceata de struguri Dulceata de cirese amare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii