Este un gem deosebit si atat de bun la iarna servit cu papanasi!
Afinele se curata de frunzulite si codite. (De preferat sa se foloseasca manusi chirugicale daca nu vrem sa ne patam mainile.) Apoi se spala in apa astfel: intr-un lighean sau vas incapator se pune apa iar o parte din afine intr-o strecuratoare dupa care aceasta se scufunda in vasul cu apa de 1-2 ori, se schimba apa, din nou se scufunda in apa si se lasa sa se scurga bine. Se repeta operatiunea si cu restul afinelor. Se pun afinele intr-o oala cu fundul dublu, se presara zaharul si se lasa cca 30 de minute sa lase sirop, amestecand din cand in cand. Se pune pentru inceput la foc mare apoi se da focul pe mediu si se lasa sa fiarba pana incepe sa se lege. Eu am preferat sa dau cca 3/4 din gemul de afine prin blender, restul pastrand-o boabe, apoi am pus din nou sa fiarba. Inainte cu 15 minute de a fi gata, se adauga zeama de lamaie. Se face proba pe o farfurie ca sa vedem daca este suficient de legata. Borcanele se spala, se sterilizeaza apoi se umplu cu gemul fierbinte. Se capacesc si se pun la caldura in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara. Daca au lasat prea mult zeama afinele, se poate lua din el si folosi ca sirop. Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii