Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun
Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun la fiert , la foc mic, mestecand destul de des ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Gemul este gata atunci cand scade lichidul si fructele capata un aspect lucios. Compozitia se pune fierbinte in borcane si se lasa pana a doua zi cand se vor lega cu celofan.
Se poate folosi la creme sau prajituri ori se poate consuma simplu cu paine. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDaca tot sunt 9 ani de cand ma petrec aici cu voi, 9 ani cu zambete, cu rasete, cu bunatati, cu mai putin bune, macar sa va...
Desert chocolate crinklesIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii