Gem de caise cu portocale si migdale

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale

Mod de preparare

Mai intai spalam bine fructele! Pune-le in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.


Verifica pe o farfurie o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze.Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.


Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru exeprimentat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori