Gem de capsuni

Delicios si aromat!

Portii
3
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 750 gr zahar
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute. Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic). Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie. Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase. Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea. Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte. Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata. Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus, pana cand terminam toata compozitia. Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit. Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos. Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara. Din aceste cantitati mi-au iesit 3 borcane de 370 g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Zama de moare cu carnati afumati
Bucataras.RO

Zama de moare cu carnati afumati

  ,, Bunatati pentru colindatori '' Zama de moare [cu zeama de varza acra ]  cu carnati afumati de casa se prepara...

Zama de moare cu carnati afumati
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola