Gemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem minunat cu aroma intensa de capsuni.
Se curata capsunile de coditele verzi, se spala in mai multe ape reci si se impart in doua parti. Jumatate se pun pe fundul vasului de dulceata, se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se pun restul fructelor. Se acopera cu zaharul ramas si se lasa asa 10 ore. Se pune vasul la fiert pe foc mic, apoi pe foc mare, se adauga felii subtiri de lamaie si se scade la cuptor.
Pasteurizarea gemului de capsuni se face astfel: se pune gemul in borcane reci, se leaga borcanele cu celofan pus in doua si se pun unele langa altele pe tava neagra a aragazului. Se aprinde focul, se incalzeste cuptorul un sfert de ora, apoi se face focul viu si se lasa gemul sa fiarba 20 de minute, din momentul in care a inceput fierberea, pasteurizarea se face cu usa cuptorului intredeschisa. Borcanele nu se umplu prea tare, pentru ca la fiert gemul se ridica si poate rupe celofanul. Racirea se face in cuptor. Abia a doua zi borcanele se scot, se eticheteaza si se pun la pastrare in camara.
Gemul de capsuni poate fi consumat pe paine pajita cu unt sau la diferite prajituri.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii