Datorita continutului mare de vitamine, macesul este un foarte bun vitaminizant natural. Se folosesc sub diferite forme (ceai, infuzie, gem), impotriva gripei, racelii, tratament pentru cresterea iminitatii, mai ales pentru copii si nu numai.
Macesele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert cu capac, pana se inmoaie foarte bine.
Dupa ce s-au racit, se rastoarna in robot, dupa ce a rezultat un piure, se pune intr-un vas impreuna cu 1 l de apa, iar dupa cateva clocote, se trece totul prin sita.
Rezultatul se pune din nou in vas impreuna cu zaharul si anason, se lasa la fiert 30 minute, adunand spuma care se formeaza, se stoarce lamaia, se mai lasa cateva clocote, amestecand, apoi se opreste focul.
Se scoate anasonul si fierbinte se pune gemul in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se lasa la racit borcanele in patura, dupa care se depoziteaza la camara.
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si cireseSe spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...
Vin de visineO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu