Gem de macese

Datorita continutului mare de vitamine, macesul este un foarte bun vitaminizant natural. Se folosesc sub diferite forme (ceai, infuzie, gem), impotriva gripei, racelii, tratament pentru cresterea iminitatii, mai ales pentru copii si nu numai.

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Gem de macese

Ingrediente

  • 1 kg de macese
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 2 stelute de anason

Mod de preparare

Macesele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert cu capac, pana se inmoaie foarte bine.

Dupa ce s-au racit, se rastoarna in robot, dupa ce a rezultat un piure, se pune intr-un vas impreuna cu 1 l de apa, iar dupa cateva clocote, se trece totul prin sita.

Rezultatul se pune din nou in vas impreuna cu zaharul si anason, se lasa la fiert 30 minute, adunand spuma care se formeaza, se stoarce lamaia, se mai lasa cateva clocote, amestecand, apoi se opreste focul.

Se scoate anasonul si fierbinte se pune gemul in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se lasa la racit borcanele in patura, dupa care se depoziteaza la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori