Gemul de mere si prune este absolut delicios, este o reteta de gem cu parfum minunat care imi aduce aminte de copilarie.
Mi-e dor de toamna de la tara . Ca sa alin acest dor crescand, am pregatit un gem de mere cu prune, cu care ma alinta bunica in fiecare toamna..
Prunele se apala, se curata de samburi si se taie felii. Merele se curata de coaja si de cuibul de samburi si se taie cuburi mici.
Peste prunele si merele pregatite se sarbatoare se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara, zeama si coaja de lamaie.
Totul se amesteca si se lasa sa-si lase zeama sau se adauga cele 2 linguri de apa si se pune la foc mic, sa fiarba usor si sa se lege...
Se lasa sa fiarba pana gemul se leaga...
Se pune fierbinte in borcane si e gata de iarna, se intorc cu fundul in sus pentru 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca in paturi, dupa care ... e gata de iarna :).
Reteta de gem de mere si prune a fost propusa de sophie pe forum culinar.
Pastrati gemul de mere si prune in camara, la temperatura constanta. Este foarte bun ca atare dar si la diferite retete de prajituri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii