Gemul de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon este foarte gustos si sanatos. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg de morcovi.
Gemul de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon este foarte gustos si sanatos. Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult, dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare, acelasi gust, textura e doar putin diferita.
Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte, cardamonul si zaharul.
Se fierbe cam 30 de minute, amestecand des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga apa de trandafir si sucul de limeta si se mai tine 2-3 minute pe foc.
Se pune in borcanele sterilizate. Se fierb borcanele inca 15 minute.
Gemul de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon se poate servi ca atare sau poate fi folosit la creme si prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii