Un gem delicios si aromat!
Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce). Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu zaharul si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama. Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie. Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii